+387 (0)33 252-703
Eshop@posta.ba
1,000
67.15 KM
ZAČINI ZA LJUTE KOBASICA - NESOLJENO - 1 KG. (dovoljno za 14-15 kg mlevenog mesa)
Možete pronaći mnoge vrste mješavina za kobasice, posebno gotove začine za kobasice, na pijaci, supermarketu, mesari, na internetu, itd.
Prije nego što damo recept, postoji nekoliko stvari na koje vam želimo skrenuti pažnju.
Količina začina u ovoj mješavini začina, njihov kvalitet i svježina su jako bitni, a kako se to ne može razumjeti gledanjem, obavezno kupujte začine na mjestima od povjerenja.
Našu mješavinu začina pripremaju iste ruke već 20 godina, posebno za našu maloprodaju, naši stalni kupci jako dobro znaju razliku.
Glavni razlog za ovu razliku je svježina, crni biber i kim za ovu smjesu sami meljemo, dodajemo začine koji su skuplji od paprike u prahu kao što su piment i crni biber, ne u tragovima, već u potrebnim količinama. Drugi problem je što većina gotovih mješavina uključuje i sol (neke uključuju i bijeli luk u prahu), mi uključujemo samo začine, zašto je ovo pitanje važno jer utiče na cijenu za 50%, kao što ćete shvatiti iz recepta, čak i neke od gotove smjese sadrže konzervanse, ako želite napraviti pravu domaću kobasicu obratite pažnju i na ovo.

Hajdemo do recepta.

Recept za domaću kobasicu:
Šaljemo vam potrebne sastojke za pravljenje kobasica za 1 kg mlevenog mesa, možete ih proporcionalno srazmeriti prema količini mljevenog mesa.
Treba vam 70 gr. od mješavine začina, ova mješavina (kažem za našu) sadrži sve potrebne začine osim soli i bijelog luka.
Ako ćete koristiti beli luk kao beli luk u prahu, potrebno vam je 30 gr. bijelog luka u prahu, ovo mozete nabaviti i u nasoj radnji, ali nas savjet je da kupite bijeli luk svjez i zgnjecite ga, ako ne zelite da se bavite ovim mozete nastaviti sa bijelim lukom u prahu, ako cete ga zgnjeciti sami zgnječite 1 glavicu (6-7 čena) belog luka na 1 kg mlevenog mesa. Nije baš korektno davati mjeru soli, zapravo je prilagodite svom ukusu, ali ako je gram prijeko potreban, dodajte 25-30 gr soli na 1 kg mljevenog mesa.
Za kobasicu prilagodite mljeveno meso na masno (od govedine). Dodajte svoje začine, bijeli luk i sol u gore navedenim mjerama prema količini kilograma i dobro promiješajte, korisno je ostaviti ovu smjesu da odstoji jedan dan i ponovo je miješati svakih 3-5 sati tokom ovog dana.

Ako ćete puniti crijeva, detaljnije informacije o procesu sušenja potražite na internetu, ali ne zaboravite da domaća kobasica nikada neće biti kao kobasica iz supermarketa, čak i ako je pravilno osušite, čuvajte je u zamrzivaču na duže vrijeme (mesecima kasnije).
Pošto ne sadrži nikakve konzervanse, ne traje dugo kao gotove kobasice, ali ga možete čuvati u zamrzivaču na veoma duge periode i nastaviti da ga konzumirate tako što ćete ga staviti novi u gornji ormarić kada je gotov. . U našem nadjevu nema konzervansa, nitritne ili nitritne soli, prehrambenih boja, soli itd., osim začina.
To je čisti začin.


VRIJEME ZA OBRADU NARUDŽBE
Standardno vrijeme isporuke većine artikala iz Grand Bazara je u najvećem broju slučajeva između 10 do 15 radnih dana od dana poručivanja.
TR6707c422420b326f3664bf72
/
  • N/A
  • Supermarket >> Prehrambeni proizvodi
  • TR
TR6707c422420b326f3664bf72
/