Upotreba Karanfilić treba oprezno koristiti, kako njegov intenzivan ukus ne bi preuzeo dominantnu notu. Upotrebljava se za pripremu marinada, supa, sosova, ribe, crvenog mesa i kolača.
Obilje minerala, naročito kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora i cinka, te bogatstvo vitaminima C, B6, K i E, tiamina, niacina, riboflavina i folne kiseline, preporučuje karanfilić kao začinsku biljku izuzetnih ljekovitih osobina. Zbog antibakterijskih svojstava od njega se prave različite paste i ulja za ispiranje usne duplje jer pomažu protiv upala desni i grla. Zanimljivo je da aromatična ulja karanfilića stimulišu rad mozga, otklanjaju umor, glavobolju i depresivno raspoloženje.
VRIJEME ZA OBRADU NARUDŽBE Standardno vrijeme isporuke većine artikala iz Grand Bazara je u najvećem broju slučajeva između 10 do 15 radnih dana od dana poručivanja.